Geschiedenis

Brandes en Meurs industrial design

Vanaf de oprichting in 1988 is Brandes en Meurs industrial design actief geweest in het ontwerpen voor openbaar vervoer en openbare ruimte, en in het ontwerpen van duurzame consumentenproducten. Die twee richtingen zijn nog steeds terug te vinden in ons werk.

Brandes en Meurs is in 1988 gestart met een kleine studio en werkplaats in Hilversum. In 1991 verhuisden we naar het nieuwe verzamelgebouw Hooghiemstra in Utrecht. Omdat deze broedplaats geen permanente vestiging toestond werd in 1996 verhuisd naar een nieuwe studio in Utrecht, in een voormalig distributiecentrum van Verkade uit 1925.

In 2012 vestigden we ons in een ruimere, beter bereikbare studio in Bunnik.

Projecten

We hebben veel elektrisch gereedschap ontworpen, o.a. voor Skil en Ferm. Het ontwerpen voor openbaar vervoer begon met het ontwikkelen van stoelen voor bus, trein en tram. Vanaf 2001 werken we onder de naam FromAtoB Public Design samen met Greif Design. Met FromAtoB hebben we productformules, halte-inrichting en straatmeubilair ontworpen. Vanaf 2006 zijn we betrokken bij de voorbereiding en implementatie van het HOV-netwerk in de Randstad, R-net.

Vanaf de start van Brandes en Meurs zijn we gericht op duurzaamheid. Een thema dat met de groeiende aandacht voor circulariteit en transitie actueler is dan ooit!