R-net

Dynamische reisinformatie systemen (DRIS)

Voor R-net hebben we de informatiepanelen ontworpen die de actuele wachttijd tot vertrek van bussen aangeven. Bij gewone R-net haltes zijn deze DRIS een goed zichtbaar baken, voorzien van een rode klok met het R-net logo. Voor knooppunten zijn DRIS ontwikkeld die met elkaar verbonden zijn: grote centrale panelen waarop alle lijnen te zien zijn en kleinere perronpanelen waarop alleen de van dat perron vertrekkende bussen worden weergegeven. De perronpanelen hebben een goed zichtbare perronmarkering op een vaantje dat boven de bussen uitsteekt. Alleen bij de R-net perrons is dit vaantje rood.

De DRIS zijn voorzien van een audiosysteem waarmee de op het display zichtbare informatie kan worden uitgesproken voor blinden en slechtzienden.

(FromAtoB voor Provincie Noord-Holland, Provincie Zuid-Holland en OV-bureau Randstad)

Knooppunt DRIS

DRIS

FromAtoB Public Design

Al vanaf de oprichting in 1988 is Brandes en Meurs industrial design actief op het gebied van public design. Ontwerp van producten voor openbaar vervoer en openbare ruimte is dan ook een specialisme van het buro. De meeste activiteiten van Brandes en Meurs op dit gebied zijn sinds 2001 ondergebracht in een apart bedrijf: FromAtoB Public Design.

Bezoekadres:

Doordraai 2 - 4

3981 PE Bunnik

 

 

Postadres:

Postbus 83

3980 CB Bunnik

 

Telefoon: 030 2310206

E-mail: info@brandesenmeurs.nl